dimecres, 2 de desembre del 2015

NADAL

Mes de desembre, un mes on tots, grans i petits, celebrem amb alegria e il.lusió la festivitat del Nadal. Una festa la qual gaudim cantant nadales, tocant les panderetes, recitant poemes, fent el tronc de Nadal (caga tió), fent l'arbre de Nadal, montant el pessebre, reunions familiars, l'arribada del Pare Noel i esperant també l'arribada dels tres Reis Mags d'Orient.
Aquí, a la nostra llar, els infants celebrem l'arribada del caga tió. Durant una setmana, els petits l'aniran alimentant dia a dia tot donant-li galletes, mandarines, secallets... per a que menge de valent per poder-lo fer cagar. I, tal i com ens explica la tradició, li donarem cops de bastó i amb música i alegria li cantarem la cançó:

CAGA TIÓ,
TIÓ DE NADAL,
NO CAGUES ARENGADES,
QUE SÓN MOLT SALADES,
CAGA TURRONS,
SINÓ ET DONARÉ UN COP DE BASTÓ!

Per finalitzar l'activitat nadalenca a la llar, la concluim amb l'arribada del Pare Noel. Aquest arribarà montat amb una "burreta", tot carregat de regals per a tots els nens i nenes de la llar. És un dia, on les famílies participen i disfruten amb els seus petits. Un dia ple d'inocència i alegria, i també algun plor.

LA GRUNETA, US DESITJA UN BON NADAL 2015!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada