RUTINES

 Benvingudes i benvinguts a l'Espai de la Llar d'Infants La Gruneta (1987).

 Al llarg d'aquestes línies ens aproparem a totes i tots vosaltres per fer més gran la nostra Comunitat. Les educadores us volem compartir les nostres experiències amb els infants, així com temes que us puguin interessar o necessiteu més informació, si és el cas, ens faria molta il·lusió que ens fésseu sabedores al correu electrònic gruneta@amposta.cat.
Volem que aquest Espai sigui d'aprenentatge conjunt, d'enriquiment en diferents temes.
Aquest mes us voldríem parlar de les rutines.
Rudolf Dreikurs, psiquiatre i educador austríac, deixeble d'Alfred Alder, metge i psicoterapeuta austríac i fundador de la psicologia individual, deia que "les rutines diàries són per als infants el que les parets són per a una casa, els donen fronteres i dimensió a la vida. Cap criatura se sent còmoda en una situació que no sap què li reportarà. La rutina ofereix una sensació de seguretat. La rutina establerta otorga un sentit d'ordre del qual neix la llibertat "
La vida quotidiana és la nostra base educativa, l'eix vertebrador a partir del qual es teixeixen els aprenentatges i es potencien les capacitats dels infants.
Rutines que no són sinònims de "sempre el mateix", sinó que són les accions de curatge i benestar (entrades, sortides, neteja, alimentació, descans), que ens fan sentir segurs i afavoreixen 
l'autoconeixement i l'acceptació d'un mateix i dels altres.
Compartim l'espai i el construïm plegats per fer-lo de totes i tots. Les rutines obren la porta a sentir-nos i ser lliures per superar nous reptes, "si ja sé fer això... vaig a fer allò". Els nostres infants son total i potencialment capaços de fer allò que cognitivament i motriument estan preparats. Cal que 
l'espai estigui d'acord amb les seves necessitats i ho afavoreixi.


Ja sabeu que us podeu comunicar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic.
Gràcies de cor per llegir-nos i fins al mes vinent.