EL JOC

Benvingudes i benvinguts a l'Espai de la Llar d'Infants La Gruneta.

Aquest mes us proposem un tema quotidià, del dia a dia, que està sempre present en les nostres cases, al carrer i, també, en qualsevol espai on hi ha infants.

Segur que ja haureu endevinat de què es tracta, segur que us ha vingut al cap de seguida.

Si, teniu tota la raó, ens estem referint al joc.

Si mirem al diccionari, trobarem el següent significat: "El joc o jugar és una activitat física o mental que té com principal fi la diversió o l'entreteniment de qui l'executa. (...) És una activitat universal, una constant a totes les cultures que l'ésser humà practica al llarg de tota la seva vida. Per tant, és una activitat fonamental per a l'home, fins al punt que de la seva manifestació i possibilitats d'expressió en pot dependre considerablement l'evolució, el desenvolupament i la maduració. "Té una transcendència particular en la vida dels infants que està recollida en l'article 7 de la Declaració dels Drets de l'Infant (1959): "L'infant gaudirà plenament de jocs i d'esbarjos, els quals hauran d'estar orientats vers les finalitats perseguides per l'educació; la societat i les autoritats públiques s'esforçaran a promoure la satisfacció d'aquest dret. És una activitat voluntària que troba el que busca en ella mateixa i en el desenvolupament del set propi procés. El joc infantil és una activitat molt seriosa en què l'infant s'implica totalment i que li serveix per demostrar i afirmar la seva personalitat. El joc infantil pot ser lliure i espontani o més o menys dirigit per un adult que anima i organitza el joc i proveeix els materials".

Com podem veure, el joc té una gran importància i transcendència per al correcte desenvolupament de l'infant des d'una visió holística, és a dir, des d'una mirada global atenent a cadascun dels aspectes de desenvolupament. Recordem aquests aspectes, emocional, i afectiu, . El principal i més important; social, cognitiu, físic Tots aquests aspectes formen part del correcte desenvolupament. A la Llar d'Infants La Gruneta vetllem perquè l'infant pugui expressar lliurement les seves necessitats i donar-li resposta i mitjans per ser els mateixos creadors del seu aprenentatge mitjançant el JOC. Moltes vegades quan parlem de jugar ens venen a la ment diferents materials que poden ajudar a aquest aprenentatge i entreteniment, jocs interactius, de taula, per pintar, endevinar, etc.

Sí, la llista és infinita, la veritat. Hi ha tanta informació i recursos que no sabem per on començar. S'ha de mirar que sigui segur, que sigui adequat per a l'edat ... Són moltes coses i molts ítems que s'han de complir perquè un joc o joguina sigui bona per a l'infant.

Tota aquesta situació ens porta a pensar i fins i tot a qüestionar si cal, si calen tantes mesures, que si, però si poguéssim simplificar tota aquesta situació segur que ho faríem.

Fem-ho!!!

Simplificar, de vegades, vol dir tornar a l'essència d'una abraçada fent veure que som ossos, d'un joc de falda, d'un conte compartit, d'històries inventades amb finals ideals.

Moments que són únics, senzills, austers en materials però rics en factors humans, rics en amor, sabent que són importants per a nosaltres i que res és pot comparar amb el sentiment de saber-se estimat.

Fem-ho!!!

Gaudim d'aquests moments especials, d'aquests moments únics I irrepetibles que deixaran una empremta que mai s'esborrarà i que sempre podrem recuperar de la nostra memòria.

Bé, Gràcies de cor per llegir-nos i recordeu que ens podeu seguir per les xarxes socials.

Una forta abraçada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada