Panda


 

Aquesta aula sol comportar el procés de transició postural i aprenentatge sensorial. Parlem d’infants de 8 a 18 mesos aproximadament.

Un nen/a amb llibertat de moviments aprèn a voltar, rodar, reptar, col·locar-se de quatre potes, seure, gatejar, col·locar-se de genolls i posar-se de peus, abans de començar a caminar.

És per això que aquesta aula té mobiliari canviant. És a dir, el que a l’inici és un moble, possiblement estanteria, passa per ser un túnel, una plataforma que ens ajuda a mantenir-nos drets per finalment ser un suport on deixar aquells objectes que tenim a l’abast.

Disposem dels quadrats Pickler per donar lloc a totes aquestes possibilitats de moviments que puguin descobrir per ells/es mateixos sempre baix l’atenta mirada de l’educadora.

En aquesta transició també intervenen els diferents materials com a elements de joc, ja que tenen objectes per a explorar, tocar, colpejar, mirar, sacsar,  portar-se’ls a la boca i més tard tirar-los. És la seva manera de conèixer el món que els envolta, explorant amb els seus sentits de manera tàctil, visual, auditiu, gustatiu i olfactiu. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada